Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Sponsorlu Bağlantılar

Su böreği tarifi yapılışı Buzluktan çıkınca şöyle bir tavada çok az yağda ısıtıp ikram edilebilecek bir börek.Yapmak isteyen herkese kolay gelsin Malzemeler Hamuru için: 8
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Su böreği tarifi yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Su böreği tarifi yapılışı


    Buzluktan çıkınca şöyle bir tavada çok az yağda ısıtıp ikram edilebilecek bir börek.Yapmak isteyen herkese kolay gelsin





    Malzemeler
    Hamuru için:
    8 su bardağı un
    5 yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz
    ılık su

    İçi
    Yarım kilo peynir
    İsterseniz maydanoz
    10-12 çorba kaşığı sıvı yağ

    Böreği pişirmek için:
    4-5 çorba kaşığı sıvı yağ

    Yufkaları ıslamak için:
    3 litre sıcak su
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 çorba kaşığı yağ
    3 litre soğuk su


    Nasıl yapılır

    Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltırız. Ortadan karmaya başlarız. Bir yandanda az az su ilave ederiz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar yoğrulur.
    Bu hamurdan 10-11 adet yufka yapılır.

    Tepsi güzelce 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)


    Diğer yufkalar kaynamakta olan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine atılır ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.


    Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.

    Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.
    * Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun.
    ** Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir.
    *** Sıralama şöyle:
    haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ
    haşlanmış yufka-üzerine peynir
    haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ
    haşlanmış yufka-üzerine peynir
    haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde gidiyor.
    Afiyet Olsun.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Tosun böreği tarifi Tosun böreği yapılışı (resimli anlatım)
  3. Lahmacun Böreği Tarifi Yapılışı
  4. Kürdan Böreği Tarifi Yapılışı
  5. Paşa Böreği Tarifi Yapılışı
  6. Yaz böreği, Yaz böreği nasıl yapılır, Yaz böreği tarifi, Börek tarifleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri akrostiş